luni, 28 iunie 2010

Increderea in noi....o masca sau realitatea?


Increderea in propria persoana...se spune ca este un factor de baza al personalitatii noastre si se formeaza o data cu stima de sine, inteligenta sau predispozitia de a invata din experienta.

De cele mai multe ori consideram ca o persoana are incredere in sine atunci cand isi sustine ferm pozitia sau punctul de vedere, nu se lasa influentat de ceilalti, care isi cere drepturile, isi pune in valoare calitatile si care ia un esec ca un lucru ce nu e definitiv.
Si chiar e asa?
De foarte multe ori increderea in noi e de fapt o forma de autoaparare, e o reactie ofensiva impotriva a tot ceea ce ne deranjeaza, a tot ceea ce ne face rau...deci o incredere falsa.
Si stii care e diferenta intre a avea cu adevarat incredere in tine si acea incredere falsa?
De obicei cei ce cred ca au incredere in propria persoana sunt mereu in defensiva...simt mereu o teama fata de ceilalti...sunt de fapt acele persoane care au intodeauna ceva de spus inainte sa li se dea replica...
Oamenii care au cu adevarat incredere in ei nu simt nevoia sa incalce teritoriul personal al celuilalt, sa-si impuna intr-un mod agresiv parerile sau dorintele...sunt acele persoane care actioneaza doar atunci cand trebuie fara a se impune.
Tu...te-ai gandit...ai cu adevarat incredere in tine...sau te ascunzi dupa o masca?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu